Magyarországot árulja egy amerikai magazin

2004.04.29. 07:44
A Maxim magazin a Parlament fotójával illusztrált cikkben sorsolja ki olvasói között a 37 dollár értékű egykori szovjet tagállamot, kikapós szobalányokkal és vodka-reggelivel. A hírek szerint már kiválasztották az ország ideiglenes uralkodóját is.
Tony Curtis mégis jó munkát végzett, az örök elégedetlenkedők, a savanyúpofák, a kishitűek felsültek, Magyarország talán a levitézlett színész országimázs-tevékenységének is köszönhetően bekerült a világ köztudatába. Hazánk már nem csak a művelt kevesek, az olcsó munkaerőre gerjedő multik és a mindenre felkészült kalandturisták számára ismert - derült ki a Maxim amerikai férfimagazin áprilisi számából.

Kattintson a nagyításhoz!
Klikk a képre
Az XY kromoszómába kódolt érdeklődési körön - a nőkön, autókon, lengén öltözött modelleken, fegyvereken, nagymellű színésznőkön és az idei bikinidivaton - túl ugyanis bekerült a lapba országunk fővárosa, Budapest is. Nemzeti büszkeségünket csak az csorbíthatja, hogy a parlamentet, a Dunát és a Gellért-hegyet ábrázoló fotó a Maxim szerint egy Karjakisztán nevű országban készült.

Vodka reggeli, tüzes lányok, birkanyájak

A pontatlanságtól eltekintve az írás egyaránt felkeltheti politikusok, üzletemberek és az ország jövőjéért aggódók figyelmét. Sőt, az EU-csatlakozásnak köszönhetően az ügy minden bizonnyal világpolitikai jelentőségre is szert tesz.

A magazin ugyanis "Vegye, vigye!" feliratú fejléc alatt 37 dollár 42 centért árusítja a "kis, független" országot, a Szovjetunió egykori tagállamát. Az összegben benne foglaltatik a Palota (a Parlament), és ami vele jár: a "hat darab (tüzes) szobalány, vodka reggeli a nap bármely szakában, kimeríthetetlen borscs-tartalékok" és bónuszként egy "áldozni való birkákból álló nyáj".

Az ügy hátteréről a lap annyit árult el, hogy a borsccsal és vodkával folyó, ex-Szovjet kánaánt a munkatársak pókeren nyerték. A megkímélt állapotú, garázsban tartott országot új tulajdonosai rövid használat után mégis áruba bocsátják, amelynek érdekében nemrég visszavonultak a kormányzástól, és megkoronázták egyik alattvalójukat. Vevő a kiírás szerint egyébként bármelyik Maxim-olvasó lehet, aki ellátogat a magazin weboldalára és beszáll az ott folyó nyereményjátékba.

A magazint próbálkozásaink ellenére sem sikerült elérnünk, így számos kérdés továbbra is nyitva maradt. Vajon milyen kapcsolatban áll a Maximmal Kövér László, aki már hetekkel ezelőtt tudta, hogy külföldről irányítják Magyarországot? Országunk új tulajdonosának lesz-e ereje betiltani a Supergroup további működését, vagy egy kanos biliárdjátékos gigantikus képe alatt fogjuk ünnepelni augusztus 20-át? Továbbá milyen kártyajátékon lehet lakályos, karib-tengeri szigeteket nyerni?