Idén is indul a Nótás Sétahajó

2008.04.10. 15:41
A nótázással egybekötött hajókázás szervezői a Petőfi Rádió műsorstruktúrájának megváltoztatása után maradt űrt is próbálják betölteni.

A Nótás Sétahajó április huszadikától szeptember 14-ig vasárnaponként reggel tízkor indul Budapestről a Nemzetközi Hajóállomásról, ami a Belgrád rakparton az Erzsébet híd pesti hídfőjénél található. Az egy óra tizenöt perces hajóút után 12-16 óráig zenés programot és ebédet tartanak a Hotel Regattban, Horányban, aztán indulás vissza. A hajóúton gépzenét szolgáltatnak. A vendégek közben kávézhatnak, de ha tetszik, töményezhetnek is, az ebéd pedig egy nagyon gazdag, magyaros egytálétel lesz – tette hozzá a szervező.

A Nóta Egyesület, a Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége, a Mahart Passnave és az Aktiv Hotels International közös szervezésében létrejövő programsorozat a magyar nótaélet leghíresebb alakjait vonultatja fel, és főleg az idős közönség részvételére számítanak.

A fellépők a teljesség igénye nélkül: Agárdi László, Miklóssy József, Szabó Szilvi, Poór Péter, Ihos József, Bokor János, Madarász Katalin, Blaskó Bernadett, Kovács Erzsi, Tarnai Kiss László, Máté Ottília, Harangozó Teri, Nyertes Zsuzsa, Csongrádi Kata, Szentendrei Klári.

A négyezer-ötszáz forintos belépőjegy (nyugdíjasoknak és diákoknak csak négyezer, hat év alatt ingyenes, kórustagoknak pedig kétezer) egy egész napos hajóprogramra, ebéddel és műsorral egyáltalán nem sok, tekintve az operetthajó tíz-tizenkétezer forintos jegyeit – vélte a szervező.

Nógrádi Tóth Zsolt, a Nótás Sétahajó fő szervezője elmondta, hogy a tavalyi rendezvénysorozatból okulva idén már előre leosztották, melyik szombatokon pontosan kik lesznek a fellépők. „Úgy állítottam össze a fellépőket, hogy a két óra alatt legyen magyar nóta, cigánynóta, táncdal és operett is. A Nótás Sétahajó sajtótájékoztatóján a Nyugdíjasok Budapesti Szövetségének vezetője elmondta, hogy nagyon sok nyugdíjas nóta nélkül maradt, mióta nincs nóta a Petőfi Rádión, és esetükben a hajókázás hiánypótló lehet, csillapíthatja a nosztalgia utáni vágyukat egy kis időre.

„Tavaly nem egyszer olyan volt a hangulat, hogy a hölgyek ledobták lábaikról a cipőiket, és úgy táncoltak tovább. Ezt mindenkinek látnia kell, hogy tudja, micsoda jókedv uralkodik a Nótás Sétahajón” – lelkesedett Nógrádi. A műsort amúgy a fiatalabb korosztálynak is melegen ajánlják. Nógrádi felidézte példaként, hogy egyszer egy tizenhat évesekből álló spanyol ifjúsági csoport utazott velük a hajón, és a végén már körbeállták Madarász Katalint, és úgy táncoltak az egyik pörgősebb számára.