O. J. Simpson nem bűnös, de füvezett

2003.08.26. 15:31
A pénz szabadította ki, állítja a feleséggyilkossággal vádolt sztárfocista. Bevallja még, hogy akkoriban füvezett, letüdőzte, de nem a bódulat miatt.
O. J. Simpson úgy vélte, ha annak idején nem lett volna pénze "álomügyvédekre", biztosan börtönbe zárják. #alt#A feleséggyilkosság vádjával 1994-ben perbe fogott sztárfocista a Playboynak adott interjújában továbbra is hangsúlyozta: ártatlanul vádolták felesége, Nicole Brown Simpson, és annak állítólagos szeretője, Ronald Goldman meggyilkolásával.

"Nem követtem el semmit. Ezért engedtek el" - mondta, némileg ellentmondva fenti állításának. "De azt is tudom, hogy sosem mentettek volna fel, ha nincs elég pénzem. És ez szégyenletes. Szégyenletes, hogy ebben az országban olyan sokba kerül a megfelelő érdekképviselet."

Terápiás spangli

O. J. Simpson az őszinteség jegyében marihuána fogyasztásáról is vallott a meztelennős magazinnak. Elárulta, hogy szabadon bocsátását követően jelentős mennyiségben vette magához a kenderlevél füstjét, sőt le is tüdőzte azt. Viszont nem az öncélú bódulatot kereste, a drogra csak azért volt szüksége, hogy el tudjon aludni.

"A börtönből szabadulva több füvet szívtam, mint valaha" - érzékeltette a börtönben akkumulálódott, nagy fáradtságát a sportoló. "Választott drogom mostanában a Vioxx" - tette hozzá, utalva jelenlegi izületi gyulladásos panaszaira.

A per
Simpsont 1994 június 17-én tartóztatták le felesége és egy barátja meggyilkolásának vádjával. A tárgyalás meglepően nagy médiafigyelem mellett folyt, és végül 1995 októberében, felmentéssel zárult. Az ügy érdekessége volt, hogy az esküdtszék tagjainak döntései bőrszín szerint oszlottak meg. A fehérek bűnösnek, az afrikai-amerikaiak ártatlannak tartották O. J. Simpsont.