Párnaháborút szervezett az MSZP

2007.05.25. 16:56
Május utolsó vasárnapja gyereknap, ami akkora ziccer az MSZP-nek, hogy bármilyen kényszer ellenére sem hagynák ki. A politikai marketingesek tudják, mivel lehet a gyerekeknek örömet szerezni: ha agyonverhetik egymást vörös párnákkal. Arra nem számítottak, hogy a gyerekben sok a felgyülemlett fájdalom és düh.

"Zsolt bácsi, mi fogunk párnacsatázni?" - kérdezi az egyik általános iskolás fiú, aki láthatóan még mindig nem fogta fel, hogy szabadon verekedhet itt.

 

 

Duzzogó kislány, repülő szemüveg

A gyerekvircsaftból médiahappeninggé alakuló rendezvényen MSZP-s politikusok utcai harcra készítették fel a megjelent 370 gyereket, hátha később még jól jön ez a tudás. A kameraérzékeny Horváth Csaba guggolva adja át a fegyvereket a gyerekeknek, borzalmas vigyorok közepette, közben Burány Sándor gyöngyöző homlokkal pakolja ki a zacskókból a párnákat, míg Hagyó Miklós az árnyékban osztogat.

"Kérek szépen egyet a kislánynak, mert hisztizik, és nem mer idejönni" - mutat rá egy anyuka az árnyékban ülő kislányára, aki tényleg karba tett kézzel duzzog, míg egy másik elaludt a fa alatt.


Bumm a fejbe!

"Csak a párnát vigyük be, minden más eszközt hagyjunk kint!" - hangzik fel az első utasítás, a gyerekek mintha nem is hallanák, verik egymást a párnákkal.

Három lány tizenöt méteres sprintet vág le, amikor meglátják, hogy már javában zajlik a bemelegítő fázisa a kísérletnek. Főleg fejre ütnek, ami az egyik kisfiúnak különösen rossz, ugyanis lerepül a fejéről a szemüveg, de ez sem zavarja a támadókat különösebben, mert ütik tovább.

Dühös gyerekek

Még tíz perc van hátra a kezdésig, de két tízéves kisfiú lehajtott fejjel jön ki a kordonból a fiatal tanárnőhöz: "Mi történt?" "Az a szeplős fiú volt." "Akkor menjetek rá öten-hatan, és üssétek-vágjátok őt!" - adja ki a tanárnő az utasítást, mire a diákok szeme újra csillogni kezd, és nekirontanak a szeplősnek.

Két fiú egymást veri a párnával, közben összefolyik a taknyuk, a nyáluk és a könnyük, annyira röhögnek, ezért gyorsan megkérdezem őket is: "Nagyon jó! Végre kiadhatom minden dühömet és bárkit megüthetek!" - mondja az egyik.

Az eseménynek hivatalos rekordregisztrátora is van, legalábbis Sebestyén István így mutatkozik be. A szabályok egyszerűek: a körülzárt területen mindenkinél van egy vörös párna, amit csak dobni lehet, ütni, püfölni vele nem. Állítólag ez Guiness-rekordkísérlet, bár mint a szakértő elmondta, akkor is az lenne, "ha ketten csapkodnák egymást párnákkal", mert ilyen még nem volt.


Ki volt az?

376 gyerek

Miközben Burány Sándor elindítja a rekordkísérletet, egy kisfiú szalad ki a tanárához, hogy a kezébe nyomja a mobilját, ami kiesett az egyik kétkezes ütésnél. Egy kislányt az indításkor úgy arcba vertek, hogy a hátralévő két percben csak sír, ő nem örül a játéknak.

A kétperces vörös forgatagban 376 gyerek párnacsatázott, ha hárman betartották a szabályokat, akkor sokat mondunk. Elhaladóban a mentőst kérdezzük, hogy minden rendben volt-e, mire megjegyzi: "Rosszabb lett volna, ha baseballütővel akarnak rekordot dönteni". Viszont szórakoztatóbb, pont mint a Battle Royale-ban, tesszük hozzá mormogva.