Megnyílik Budapest legolcsóbb strandja

2008.07.16. 13:28
Július 18-tól Budapest legolcsóbb fürdője, a pünkösdfürdői strand két év szünet után megint teljes kapacitással üzemel. A strandot a gyér látogatottság miatt kellett bezárni, most az árak csökkentésével próbálnak vendéget csalogatni.

A pénteken újra nyitó pünkösdfürdői strand lesz Budapest legolcsóbb fürdője. A felnőttjegy 1000 Ft, a gyerek pedig 600 Ft a hét minden egyes napján. További kedvezményt kap egy négytagú család: 2600 Ft-ért mehetnek be, vagyis az egyik gyerek ingyen strandolhat. Az egyik legszebb fővárosi fürdőhely a strandszezon végéig várja a vendégeket.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. vezetése tisztában van azzal, hogy a fürdőhely újbóli megnyitása üzleti kockázattal jár - áll a közleményükben. A következő másfél hónapban felmérik a vendégforgalom alakulását, és ha a strand ilyen feltételek mellett is veszteségesnek bizonyul, akkor újra fontolóra kell venni a jövőjét.

Pünkösdfürdőt két évvel ezelőtt azért zárták be, mert több tízmilliós veszteséget termelt. Látogatottsága a felújítások után sem nőtt, pedig 2003-ban a medencéket modern vízszűrő és vízforgató berendezésekkel szerelték fel, és élményelemeket is beépítettek. A strandra ennek ellenére naponta csak átlagosan tizenegyen látogattak ki, miközben a fürdőhely befogadó képessége ezerötszáz fő.

Rózsalugasok

A parkosított strandon három, 24 fokos medence várja a vendégeket terebélyes fák és rózsalugasok közt. A strandfürdő 1935-ben létesült a Duna partján, Hajós Alfréd tervei alapján. A strand felújítása 2002-2003-ban évben történt. Minden medence vízforgató berendezéssel van ellátva. A felújítással élménymedencével, csúszdás gyermekmedencével és egy 25 személyes finn szaunával bővítették.

Pünkösdfürdői strand
1039 Budapest
Királyok útja 272.