Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Európa legjobb séfjei Budapesten

2008.09.27. 12:36
A világ legrégebbi és legjelentősebb gasztronómiai egyesülete Budapesten tartja avatási ceremóniáját október 2. és 5. között.

A Conférie de la Chaine des Rotisseurs, Association Mondial de la Gastronomie szervezet gyökerei a XIII. századba, Franciaországba nyúlnak vissza. Eredetileg e kiváló középkori szakácsok a libasütés mesterei voltak. A francia forradalom idején, 1793-ban feloszlatták a szervezetet, amely csak 1950-ben éledt újjá Párizsban. A pajzsos-láncos szalagot, mint megkülönböztető jelzést csak kiváló szakácsok viselhetik szerte a világon.

Magyarországon 1990-ben alakult meg a honi tagozat, amelynek egyik legfontosabb eseménye a két évenkénti avatási ceremónia, amikor felveszik az új tagokat.

Hazánkban 150 tagja van a 70 ország legjobb séfjeit és gasztronómusait tömörítő szervezetnek. Amelyik étterem bejáratánál a pajzsos jel megtalálható, arról a világ minden táján élők tudják: ott nem főzhetnek rosszul. Versenyeik a legrangosabb nemzetközi gasztronómiai megmérettetések közé tartoznak.