István, Vajk
17 °C
34 °C

A Torkos Csütörtök után itt a Senior szerda

2008.09.24. 16:24
Magyarországon mintegy 3,5 millióan töltötték be 50. életévüket. Útjára a Senior szerda nevű kezdeményezés is, ami kedvezményes szolgáltatásokat kínál az ötvenen felettieknek.

Nem hagyható figyelmen kívül az ötven év feletti korosztály, ezt bizonyítja, hogy egyre több reklám, program, sőt internetes oldal szól kimondottan ehhez a generációhoz. A korosztály tagjai aktívak, utaznak, használják a szórakoztató és elektronikai újításokat, szeretnének még befektetni, megtakarítani, lakást vásárolni, sokan felsőfokú végzettséggel rendelkeznek, sikeres karriert tudhatnak magukénak, családjuk van és egyértelműen élvezik az életet - állítja az ötvenentúl.hu internetes oldal, amely kimondottan ehhez a generációhoz szól.

A nénikéd

Ugyancsak ezt a korosztályt célozza meg az öreg a nénikéd! elnevezésű webmagazin. Grosschmid Péter elmondta: oldaluk legnépszerűbb témája az egészségmegőrzéssel kapcsolatos. Dombi Gábor, az Inforum főtitkára úgy véli azonban, hogy az ötvenen felüliek kis hányada használja csak az internetet. Számos kutatás bizonyítja, hogy az 50-60 év közöttiek 16 százaléka, míg a nyugdíjasok csupán hat százaléka keresi fel rendszeresen a világhálót.

Szenyor

Ezt a korosztályt célozza a legújabb akció, a Senior szerda, amit a Torkos Csütörtök - amikor az éttermek kínálnak ötvenszázalékos kedvezményt - és a Mozgós Péntek - fitneszklubok, termálfürdők akciója - mintájára hívtak életre. Lényege, hogy október elsején, szerdán a generáció ötven százalék kedvezményt kap az akcióhoz csatlakozó éttermekben, szállodákban, fodrászatokban. A szervezők egy játékot is hirdettek Nevezd be anyádat! címmel, aminek célja, hogy a fiatalabbak benevezzék internettel nem rendelkező szüleiket, rokonaikat a játékra. A fődíj egy ötvenezer forintos utazási utalvány.

Az akciónak köszönhetően eddig csaknem száz helyszínen nyújtanak kedvezményt az ötven év felettieknek, de a lista még bővülhet. A helyszínek és a játék részletei megtalálhatók a Senior szerda honlapján.