Vágóval indít netes kvízt az Index

2008.09.10. 16:10
Ismét játszható az Indexen Vágó István internetes kvízjátéka, az Átvágó, amely egyszer már, a kétezres évek elején nagy sikerrel futott, és erős közösséget épített maga köré.

Az Átvágó a korai Index első komolyabb dobásai közé tartozott: hírportálunk életciklusának akkor még erősen felfutóban lévő szakaszában járt, amikor a játékmester megkeresett bennünket játékötletével. A végül 2000-ben bemutatott kvízprogram fogadtatása végül minden várakozást felülmúlt, játékosok tízezrei játszottak Vágó virtuális másolataival.

Az Átvágó lett a később megjelenő itthoni internetes kvízprogramok prototípusa, melyek közül hamarosan kiemelkedett, és a játékpiac meghatározó weblapjává vált a Honfoglaló (www.honfoglalo.hu), amely azóta szintén az Index-portfólió része lett.

A játék működtetését az Index technikai okok miatt néhány évig szüneteltetni kényszerült, az újrakezdés lehetőségét azonban régóta kerestük. A felmerülő bonyodalmak hosszú sorával nem untatjuk a kedves olvasókat, csak a végeredménnyel szembesítjük: most végre újra játszhatunk a legendás kvízjátékkal, az eredeti szabályok szerint. A játékot a látvány és a technika oldaláról teljesen újraterveztük, flash-alkalmazásként fut most a böngészőkben, és, ne ijedjenek meg, a játék során gépük végig folyamatosan kapcsolatot fog tartani szerverünkkel – 2000-ben, a betelefonálós internet korszakában ez elképzelhetetlen lett volna (mostanra viszont szélessávú lett az ország, ugyebár).

A játékot a www.atvago.hu címen lehet játszani, hivatalos blogja pedig, ahol Vágó István is sűrűn megjelenik majd, a atvago.blog.hu -n érhető el. Jó szórakozást kívánunk!