Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vágóval indít netes kvízt az Index

2008.09.10. 16:10
Ismét játszható az Indexen Vágó István internetes kvízjátéka, az Átvágó, amely egyszer már, a kétezres évek elején nagy sikerrel futott, és erős közösséget épített maga köré.

Az Átvágó a korai Index első komolyabb dobásai közé tartozott: hírportálunk életciklusának akkor még erősen felfutóban lévő szakaszában járt, amikor a játékmester megkeresett bennünket játékötletével. A végül 2000-ben bemutatott kvízprogram fogadtatása végül minden várakozást felülmúlt, játékosok tízezrei játszottak Vágó virtuális másolataival.

Az Átvágó lett a később megjelenő itthoni internetes kvízprogramok prototípusa, melyek közül hamarosan kiemelkedett, és a játékpiac meghatározó weblapjává vált a Honfoglaló (www.honfoglalo.hu), amely azóta szintén az Index-portfólió része lett.

A játék működtetését az Index technikai okok miatt néhány évig szüneteltetni kényszerült, az újrakezdés lehetőségét azonban régóta kerestük. A felmerülő bonyodalmak hosszú sorával nem untatjuk a kedves olvasókat, csak a végeredménnyel szembesítjük: most végre újra játszhatunk a legendás kvízjátékkal, az eredeti szabályok szerint. A játékot a látvány és a technika oldaláról teljesen újraterveztük, flash-alkalmazásként fut most a böngészőkben, és, ne ijedjenek meg, a játék során gépük végig folyamatosan kapcsolatot fog tartani szerverünkkel – 2000-ben, a betelefonálós internet korszakában ez elképzelhetetlen lett volna (mostanra viszont szélessávú lett az ország, ugyebár).

A játékot a www.atvago.hu címen lehet játszani, hivatalos blogja pedig, ahol Vágó István is sűrűn megjelenik majd, a atvago.blog.hu -n érhető el. Jó szórakozást kívánunk!