Vazul
11 °C
25 °C

Elhalasztják a Velencei Építészeti Biennálét a koronavírus miatt

2020.03.05. 09:09

Kétévente rendezik meg a Velencei Építészeti Biennálét, amely a világ talán legfontosabb nemzetközi építészeti kiállítása. A jellemzően késő tavasszal nyíló és fél évig látogatható seregszemle megnyitóját idén három hónappal elhalasztották a koronavírus miatt:

május 23-a helyett augusztus 29-én kezdődik majd a 17. velencei építészeti biennálé

– írják közleményükben a rendezők.

A halasztást azzal indokolta a Hashim Sarkis kurátor által vezetett szervezőcsapat, hogy a világ kormányai a koronavírus terjedésének megakadályozására olyan biztonsági intézkedéseket hoztak a közelmúltban, amelyek dominóhatással lesznek az emberek mozgására és munkájára a következő hetekben – vagyis abban az időszakban, amikor a biennálé eredetileg nyitott volna.  Ugyanakkor meghosszabbítani nem fogják a rendezvényt, november 29-én zár majd, így idén csak három hónapig tart majd.

A 17. Velencei Építészeti Biennálén Magyarországot Kovács Dániel kurátor és csapata Othernity című projektje képviseli, amely tizenkét emblematikus budapesti modern épületet dolgoz fel tizenkét fiatal közép- és kelet-európai építésziroda megközelítésében, írja az MTI.

Velence a koronavírussal leginkább érintett egyik olasz régióban, Veneto tartományban található, a biennáléra pedig hatvan országból várnak kiállítókat.

Olaszországban tegnap jelentették be, hogy óvintézkedésként csütörtöktől leállítják az oktatást az egész országban. Sajtóértesülések szerint a kormány kiterjeszti az eddig csak az északi régiókban bevezetett többi óvintézkedést is, köztük a múzeumok, mozik bezárását.