Három hónapig Haber a Mafilm élén

Index
2001.04.27. 13:10
Az ÁPV Rt. igazgatóságának csütörtöki javaslataival összhangban a Mafilm Rt. pénteki megismételt közgyűlése Haber Ferencet, a Mafilm Audio Kft. ügyvezető igazgatóját bízta meg három hónapra a vezérigazgatói posztra. A közgyűlés beválasztotta a Mafilm Rt. igazgatóságába Háber Ferencet, Kolozsi Noémit, a vagyonkezelő jogtanácsosát és Feicht Mariannát, az ÁPV Rt. könyvszakértőjét, így Tóth Erzsébettel és Tolmár Tamással együtt öt fősre bővült a testület.

Mint ismert Sipos Kornél, a Mafilm Rt. vezérigazgatója, illetve Krasznai János igazgatósági tag azt követően nyújtotta be lemondását, hogy a Mafilmet tulajdonló ÁPV Rt. egy levelet küldött az igazgatóságra, melyben a közgyűlés összehívását kérte: a napirendi pontok közt a vezérigazgató visszahívása, új vezérigazgató választása, az igazgatósági tagok visszahívása és új tagok választása, valamint az alapító okirat módosítása és új ponttal történő kiegészítése szerepelt. Sipos a lemondását követő sajtótájékoztatón a levelet 'ráutaló magatartásként' értékelte, így még a közgyűlés előtt, április 9-én bejelentette lemondását.

Tóth Erzsébet, a Magyar Mozgókép Közalapítvány főtitkára elmondta: az alapítvány is Haber Ferencet javasolta a tisztségre, mivel ő naprakészen ismeri a Mafilm Filmgyártási és Kulturális Szolgáltató Rt. ügyeit. Haber Ferenc volt a felelős a Mafilm Befektetés Kft. és a Mafilm Rt. tervezett összevonásának koordinálásáért. A tizenötmillióba kerülő összeolvasztást egyébként Sipos dolgozta ki, és lemondásának egyik fő oka éppen az volt, hogy az ÁPV Rt. nem garantálta a költségeket.