Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hétvégétől ismét zenei fesztivál Zemplénben

2002.08.14. 17:16
Augusztus 17. és 24. között immár 11. alkalommal rendezik meg a Zempléni Művészeti Napokat. A kezdeti 4 helyszín után 2002-ben már 26 településen 39 programot és 7, a rendezvénysorozathoz kapcsolódó kiállítást kínálnak az ide látogatóknak. A számos kiváló hazai művész mellett neves külföldi előadók is fellépnek. A komolyzenei koncerteken kívül sok más műfaj is szerepel a programok között, így például klezmer muzsika, irodalmi est, színházi előadás és barokk lakoma.

A fesztivál létrehozóinak egyik nem titkolt célja a történelmi és természeti értékekben gazdag táj bekapcsolása az ország művészeti életébe, valamin, hogy felhívják a figyelmet a zempléni régióban található és felújítandó műemlékekre. Évente több ezer, a művészet kedvéért ide látogatót varázsol el a zempléni táj, a szelíd lankák, a domboldalak fenyvesei, és a térség építészeti emlékei.