Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Kőttrétes-sütőverseny Balatonlellén

MTI
2002.08.23. 12:55
Az immár második kőttrétes-sütőversenyt szombaton rendezik meg Balatonlellén: tizenkét csapatban összesen huszonnégyen tüsténkednek majd a város művelődési házának udvarán, hogy elkészítsék az ízletes remekműveket. Dolbert Ferenc, a helyi Kék Balaton Nyugdíjas Egyesület elnöke, a rendevény főszervezője elmondta: a somogyi Balaton-parton ismert nyújtott és kelesztett rétes, az úgynevezett kőttrétes sütésében versengő csapatok a hagyományos kőttrétes túrós, mákos, diós, darás illetve grízes, és fahéjas "változatát" készítik el, illetve különleges, gyümölccsel, halraguval töltött kőttrétest, esetleg "kígyórétest", vagy például a gyors készítésű expressz-rétest teszik az asztalra.

A lellei szabadtéri színpadon a II. Regionális "Kőttrétes" Sütőversenyt követően művészeti műsor szórakoztatja az érdeklődőket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?