Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

FinnAgora - intézet a magyar-finn kapcsolatoknak

MTI
2002.08.28. 18:03
A hagyományosan jó magyar-finn kapcsolatokra építve a jövőben a két ország intenzívebb együttműködésre törekszik az oktatás, a tudományok, a gazdaság és a kultúra területén, amelyhez jó lehetőséget kínál a budapesti FinnAgora intézet létrehozása - hangsúlyozta Görgey Gábor kultuszminiszter szerdán Budapesten, az intézet ünnepélyes bemutatóján. Az intézetet a FinnAgora Alapítvány működteti majd, az alapítvány májusban jött létre Helsinkiben. A FinnAgora fizikai és virtuális találkozóhely, amely portált tart fenn, kapcsolatokat épít és koordinál és részt vesz művészek, kutatók és diákok támogatásában, illetve rendezvény szervezésben.

Görgey Gábor hangsúlyozta: kiemelt fontosságúnak tartja a magyar kultúra képviseletét más országokban. Hozzátette, hogy a FinnAgorához hasonló intézeteket tartja a legjobb országimázs-építő kezdeményezéseknek.