Aliz
6 °C
14 °C

Pro Cultura Hungarica-díj a Francia Intézet igazgató-helyettesének

MTI
2002.08.29. 17:12
Görgey Gábor, a nemzeti kulturális örökség minisztere Pro Cultura Hungarica-emlékplakettet adományozott Robert Lacombe-nak, a budapesti Francia Intézet búcsúzó igazgató-helyettesének a két ország közötti kulturális kapcsolatok terén kifejtett munkájáért. Görgey Gábor a kitüntetést pénteken este adja át a Trafó Kortárs Művészetek Házában rendezendő ünnepségen.

Robert Lacombe négyéves megbízatását követően tér vissza Franciaországba. Mint a minisztériumi méltatás tartalmazza: Robert Lacombe szakmai felkészültségével, elhivatottságával messzemenően hozzájárult a francia-magyar kulturális kapcsolatok gazdagításához és elmélyítéséhez. Tevékenysége során számos rendezvényt szervezett a Francia Intézetben, valamint annak falain kívül is. Jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a Fő utcai intézet Budapest kulturális életének egyik meghatározó jelentőségű fórumává vált. A méltatás szerint a magyar intézményekkel rendszeresen együttműködő kulturális központ immár sajátos színfoltot képvisel Budapest művészeti programajánlatában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?