Vidor fesztivál Nyíregyházán

MTI
2002.08.30. 12:08
A jelenleg repertoáron szereplő legnépszerűbb vígjátékokat láthatják a színházkedvelők szeptember 7-től 14-ig a nyíregyházi Vidor Fesztiválon, a Vidámság és a Derű I. Országos Seregszemléjén. Csépány Zsuzsa, a rendező nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház sajtóreferense elmondta: a szabolcsi teátrum nagyszínpadán a fesztivál első napján a kecskeméti Katona József Színház Shakespeare: Sok hűhó semmiért című darabját mutatja be. A további programban a budapesti Vígszínház Woody Allen: Játszd újra, Sam!, a Merlin Színház Shaffer: Mesterdetektív, az Új Színház Goldini: Chioggiai csetepaté, a Madách Színház Cooney: Páratlan páros, a Komédium Színház Queneau: Stílusgyakorlat a 401-től, a Miskolci Nemzeti Színház Simon: Mezítláb a parkban, míg a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Paso: Hazudj inkább kedvesem! című darabját játssza.

A nyírségi város Krúdy Gyula Kamara színpadán Pintér Béla alternatív társulata a Sehova kapuja, a budapesti Merlin Színház Feydeau: A balek, a Bolygó Kultusz Motel Ionesco: A kopasz énekesnő, a Budapesti Kamaraszínház Orton: Amit a lakáj látott, a Bárka Színház Tasnádi: Bábelna, a Vidám Színház a G.Ö.R.CS., a Thália Színház pedig Jones: Kövek a zsebben című vígjátékával lép fel.

A Valami Amerika és a Csocsó, avagy éljen május elseje! című filmeket a helyi Városházánál óriáskivetítőn ingyenesen tekinthetik meg a fesztivál résztvevői szeptember 7-én, illetve 8-án, egyaránt 21.00 órától. Mindemellett 59 órányi élőzene koncert, valamint karikatúra-bemutatók is várják a nyíregyházi Vidor Fesztivál résztvevőit szeptember 7-14 között a szabolcsi megyeszékhelyen.