Judit
2 °C
7 °C

Vidor fesztivál Nyíregyházán

MTI
2002.08.30. 12:08
A jelenleg repertoáron szereplő legnépszerűbb vígjátékokat láthatják a színházkedvelők szeptember 7-től 14-ig a nyíregyházi Vidor Fesztiválon, a Vidámság és a Derű I. Országos Seregszemléjén. Csépány Zsuzsa, a rendező nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház sajtóreferense elmondta: a szabolcsi teátrum nagyszínpadán a fesztivál első napján a kecskeméti Katona József Színház Shakespeare: Sok hűhó semmiért című darabját mutatja be. A további programban a budapesti Vígszínház Woody Allen: Játszd újra, Sam!, a Merlin Színház Shaffer: Mesterdetektív, az Új Színház Goldini: Chioggiai csetepaté, a Madách Színház Cooney: Páratlan páros, a Komédium Színház Queneau: Stílusgyakorlat a 401-től, a Miskolci Nemzeti Színház Simon: Mezítláb a parkban, míg a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Paso: Hazudj inkább kedvesem! című darabját játssza.

A nyírségi város Krúdy Gyula Kamara színpadán Pintér Béla alternatív társulata a Sehova kapuja, a budapesti Merlin Színház Feydeau: A balek, a Bolygó Kultusz Motel Ionesco: A kopasz énekesnő, a Budapesti Kamaraszínház Orton: Amit a lakáj látott, a Bárka Színház Tasnádi: Bábelna, a Vidám Színház a G.Ö.R.CS., a Thália Színház pedig Jones: Kövek a zsebben című vígjátékával lép fel.

A Valami Amerika és a Csocsó, avagy éljen május elseje! című filmeket a helyi Városházánál óriáskivetítőn ingyenesen tekinthetik meg a fesztivál résztvevői szeptember 7-én, illetve 8-án, egyaránt 21.00 órától. Mindemellett 59 órányi élőzene koncert, valamint karikatúra-bemutatók is várják a nyíregyházi Vidor Fesztivál résztvevőit szeptember 7-14 között a szabolcsi megyeszékhelyen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?