Erzsébet
1 °C
4 °C

Londonban a Szigligeti Színház Amadeusa

MTI
2002.09.04. 14:11
A jövő év nyarán az angliai magyar kulturális év nyitányaként Londonban viszi színre Peter Shaffer Amadeus című drámáját a szolnoki Szigligeti Színház társulata. A dráma 2003 július 4-től egy héten át a szigetország fővárosának Lyric Hammersmith színházában angol feliratozással kerül színre Darvas Iván és Alföldi Róbert főszereplésével, a Rolla János vezette Liszt Ferenc Kamarazenekar közreműködésével, valamint Szikora János rendezésében.

A mai angol drámaírás egyik legsikeresebb, legismertebb alkotója Mozart életéről szóló művének 2001. március 8-án volt a szolnoki premierje, azóta 43 nagysikerű előadás van a szereplő gárda mögött. A darabot az idei szezonban is műsorán tartja a szolnoki színház, és a produkciót az egész évadban folyamatosan láthatja majd a fővárosi közönség is. Az Amadeus legközelebb szeptember 9-én és 10-én a budapesti Thália Színházban tekinthető meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?