Láthatatlanul repülő performansz a Trafóban

2002.09.04. 15:15
Misztikus performansszal indítja a szezont a Trafó Kortárs Művészetek Háza. Alberto Grozio olasz művész régi vágyait valósítja meg Budapesten. Repül és láthatatlanná válik, mindezt kulturális üzenet tolmácsolása céljából.

A program részleteiről még a szervezők sem árultak el titkokat, annyi biztos, hogy "Az ég de gyönyörű kék" című performanszot a város különböző pontjairól is látni lehet majd, mégpedig a következő repülési terv alapján:

15.00 óra felszállás a Trafó mellől
15.08 óra Nemzeti Színház
15.16 óra ELTE Lágymányosi épületei a Pázmány Péter sétányon
15.25 óra Clark Ádám tér
15.33 óra Margit híd Margit-szigeti lejárója
15.38. óra Oktogon
15.43 óra Felvonulási tér - @rc plakátkiállítás

Alberto Grozio egyébként nem csak repülő és eltűnő művész. Színészként, rendezőként, rock- és jazz-zenészként is aktív. Dolgozott többek között a világhírű Jan Fabre színészeként, de emellett színházi szövegeket és elbeszéléseket is ír, installációkat is készít (Year in Smoke - 2000, Ho fame anch'io - 2001).

"Nem választás kérdése, hanem szükséglet számomra, hogy különböző művészeti kifejezési formákban próbálkozzam. Mindabban, amit létrehoztam, mindig két visszatérő álmomat igyekeztem életre kelteni, de mindannyiszor olyan korlátokba ütköztem, amelyek új utak keresésére kényszerítettek."(Alberto Grozio)

Alberto Grozio (I): Nel blu dipinto di blu (Az ég de gyönyörű kék) / performansz
2002. szeptember 7. 15h
Trafó Kortárs Művészetek Háza
Budapest, IX. Liliom utca 41.