Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Elindult a Rolling Stones turné

BBC
2002.09.04. 17:35
A bostoni Fleet Centerben 16 ezer síkító rajongó előtt adott koncertet kedden a Rolling Stones; a tüzijátékos produkció egy 40 állomásos észak-amerikai turné nyitánya volt.

A világ legismertebb rock-and-roll zenekara 40 évvel ezelőtt aratta első nagyobb sikerét a londoni Marquee-ban, mára pedig a legnagyobb zenei és üzleti sikereket elkönyvelő rockelőadókká váltak. "Licks" elnevezésű féléves turnéjuk során a legnagyobb amerikai stadionokat járják végig, ezután Ázsiában és Európában folytatják.

A helyszíni beszámolók szerint a bostoni koncerten Jagger a régi formájában nyomta végig a 22 dalból álló show-t: az ismert slágerek mellett számos "elfelejtett" ősdalt is lejátszottak, köztük például a Levi's-reklámból ismert Mannish Boy-t. A nagyszájú 59 éves frontemberrel szemben Keith Richards gitáros állítólag már nem az a tévédobálós lázadó rocker, aki volt, a szólódalaiból összeállított blokkot meglehetősen nehezen pengette-énekelte végig.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?