Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Requiem a terrortámadás áldozatainak emlékére Kecskeméten

MTI
2002.09.11. 12:53
Az Amerikai Egyesült Államokat ért terrortámadás áldozatainak emléke előtt több mint kétezren tisztelegtek szerdán reggel Kecskeméten, a zsúfolásig megtelt Római Katolikus Nagytemplomban. Az egybegyűltek Mozart Requiemjét hallhatták a Kecskeméti Pedagógus Énekkar és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar előadásában, Erdei Péter karnagy vezényletével.

A Mozart-mű megszólaltatói - együttesen csaknem kilencvenen - ruhájukon kitűzőt viseltek, amelyen egy-egy áldozat neve szerepelt. Kecskemét a földgolyó egészére kiterjedő emlékkoncert magyarországi helyszíneként kapcsolódott a világprogramba, amelyet a terrortámadás évfordulója alkalmából számos országban megrendeznek. Az amerikai Seattle énekkari egyesület kezdeményezésére indult emlékhangverseny 24 óra alatt "körbejárja" a világot. Mindenütt Mozart Requiemje csendül fel, az ottani időzóna szerinti 8 óra 46 perckor, amikor a World Trade Centerbe becsapódott a terroristák első repülőgépe.