Erzsébet
1 °C
4 °C

Mentés másként - restaurált és digitálizált üvegnegatívok

MTI
2002.09.11. 12:58
A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) Fotótára az idén a Széchenyi-terv pályázati támogatásával ezer régi üvegnegatívot restaurált és digitalizáltan archivált; a Mentés másként címmel csütörtökön nyíló kiállításon e munkafolyamatokba nyújtanak betekintést az érdeklődőnek a hivatal várbeli épületében. A százéves, műemléki témájú anyagban többnyire - a történelmi Magyarország területén lévő - várakról, kastélyokról, templomokról, romokról készített felvételeket őriznek.

A kiállítási tablókon helyet kapott felvételek és magyarázó szövegek segítségével az érdeklődők nyomon követhetik a munkálatok egyes fázisait, továbbá a közönség elé tárnak megmentett, feljavított felvételekről készített digitális nyomatokat. A látogatók számítógépen tallózhatnak az ezer felvétel alapján összeállított adatbázisban is. Az október 14-ig nyitva tartó kiállításhoz - szeptember 23-án, valamint október 7-én, 14 órai kezdettel - szakmai bemutató társul a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, I. kerületi Táncsics Mihály utca 1. szám alatti épületében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?