Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Cseh filmnapok a Toldi moziban

MTI
2002.09.24. 12:15
Az utóbbi két esztendő cseh filmterméséből összeállított válogatás látható csütörtöktől vasárnapig a budapesti Toldi moziban; a Staropramen Cseh Filmnapok keretében a mesebeli Kisvakond alakja is visszatér egy matiné erejéig. Az eredeti nyelven, magyar szinkronfordítással vetített filmeket a Cseh Nagykövetség és a Cseh Centrum támogatásával tekinthetik meg az érdeklődők. A négynapos program során az Út a városból (rendezte Tomas Vorel), a Magányosok (David Ondricek), A félkegyelmű visszatér (Sasa Gedeon) és a Vadméhek (Bohdan Slama) című filmet vetítik. Az utóbbi két alkotásnak Pavel Liska a főszereplője, aki díszvendége lesz a rendezvénynek.

A gyermekeknek szóló programban a Kisvakondon kívül - amelyet szombaton délután vetítenek - más rajzfilmek is vászonra kerülnek vasárnap. A filmnapok keretében "Nem tűntünk el Európából" címmel cseh kortárs képzőművészeti kiállítás is látható a mozi aulájában, illetve Hasek és a sör kapcsolatáról Farkasházy Tivadar tart felolvasást.