Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy jeggyel 300 múzeum Ausztriában

MTI
2002.09.24. 15:37
Ausztriában október 5-én rendezik meg harmadik alkalommal a Múzeumok Hosszú Éjszakáját, amelynek keretében a fővárosban és a tartományi székhelyeken az érdeklődők este 18.00 órától éjjel 01.00-ig mintegy 300 múzeumot tekinthetnek meg egy jeggyel, amelynek árában benne van a helyszínek között körjáratban közlekedő buszokra szóló jegy is.

Csak Bécsben 32 múzeum várja éjszakába nyúlóan a látogatókat, köztük olyan neves intézmények, mint a gazdag gyűjteménnyel rendelkező Kunsthistorisches (szépművészeti), a Leopold gyűjtemény, a Ludwig alapítvány Modern Művészetek Múzeuma, a nagyterméről híres Osztrák Nemzeti Könyvtár, az Óramúzeum, a Kincstár, a szintén világhírű Természettudományi Múzeum, a császári Ezüstkamra, vagy a Szecesszió kiállítóterem, amely kortárs művészeti alkotások mellett egy kevéssé ismert, egész termet betöltő Gustav Klimt-freskóval várja az érdeklődőket.

A kiinduló pont idén Bécsben a Hofburgnál lévő Hősök tere: innen indulnak a buszok a múzeumokhoz, az egész éjszaka érvényes jegyek teljes ára 14,00 euró - mintegy 3400 forint -, 12 év alatti gyerekeknek ingyenes.

Éjjel szinte minden nyitva tartó múzeum valami mást is kínál a gyűjteménye mellett: a KunstHausWienben csocsóbajnokság, a Műszaki Múzeumban pedig borkóstoló is várja a látogatókat.