Erzsébet
1 °C
4 °C

Magyar rajzfilmeket vásárolt az RTL KLub

Népszabadság
2002.09.26. 11:31
Közel tízórányi rajzfilmet vásárolt a Varga Stúdiótól az RTL Klub - adta hírül a Népszabadság. Ez az egyik legjelentősebb üzlet, mely során magyar stúdióban készült animációkat vett meg egy hazai kereskedelmi televízió.

A napilap úgy tudja, hogy a számos nemzetközi produkcióban résztvevő Varga Stúdió három filmcsomagot adott el a csatornának. Az első 10 részes, epizódonként 14 perces blokk "A világ vallásai" címet viseli. A BBC-vel, a Channel 4-ral és az S4C-vel közösen készített sorozat első részeit a "Mr. Bean" rajzilm alkotója, Varga Miklós rendezte.

A második csomag a világ nemzeteinek történetét bemutató "A világ rajzolt meséi", mely 26 ország közreműködésével készült. Az RTL Klub ezen kívül megvásárolta Varga Csaba "Don Quiote" és "Moby Dick" című egyenként 28 perces munkáit. Kolosi Péter a Népszabadságnak nyilatkozva elmondta: még ebben a szezonban műsorra szeretnék tűzni a minőségi rajzfilmeket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?