Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Paul McCartney szeretetet és békét közvetít a Tienanmen téren

MTI
2002.09.26. 13:12
Paul McCartney koncertet készül adni a pekingi Tienanmen téren 500 ezer néző előtt.

A londoni The Sun csütörtöki száma szerint a Beatles egykori énekes-zeneszerzője, aki a múlt héten kezdte meg ötven várost érintő amerikai turnéját, amely október 29-ig tart, hasonló koncertet szeretne adni Moszkvában is, a Vörös téren. "Ezek lesznek életem legnagyobb koncertjei. Céljuk, hogy a béke és a szeretet üzenetét közvetítsék" - idézte a hatvanesztendős művészt a brit bulvárlap.

A pekingi Tienanmen tér akkor vált világszerte ismertté, amikor 1989. június 4-re virradó éjszaka szétverték a demokráciát követelő diákok tüntetését. A hadsereg brutális akciójában több százan, más adatok szerint több ezren haltak meg. McCartney már korábban is részt vett számos, békét, demokráciát, emberi jogokat követelő rendezvényen. 1978-ban ő szervezte meg a kambodzsai Pol Pot-rezsim áldozatait megsegítő koncertet.