Árpád
-2 °C
4 °C

A Színházi Dolgozók Szakszervezete a minőségi szinkronért

MTI
2002.09.30. 15:12
A Színházi Dolgozók Szakszervezete Schneider Mártához, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának helyettes államtitkárához fordult az egyes televíziós csatornákon egyre gyakrabban hallható minősíthetetlen szinkronok ügyében.

Ezt az érdekvédelmi szervezet hétfőn közölte az MTI-vel, jelezve azt is, hogy a kifogásolt szinkronok értesülései szerint külföldön készülnek. Mint írják, a szakszervezet elnöksége nem az amatőrök foglalkoztatása, hanem a teljesítmény elképesztően alacsony színvonala miatt tiltakozik, bár helyesnek tartaná a szakmailag felkészült színművészek foglalkoztatását ezen a területen. Véleményük szerint az alacsony színvonalú szinkronok felmérhetetlen károkat okoznak a beszélt magyar nyelvi kultúrának, és óriási anyagi veszteséget jelentenek a magyarországi szinkronszakmának, nem beszélve a határon túlra kerülő, csaknem százmillió forintra rúgó összeg kieső adóvonzatairól.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?