Régészeti Filmnapok a Nemzeti Múzeumban

MTI
2002.10.03. 10:18
"A múlt rétegei" címmel Régészeti Filmnapokat rendez az ICOM-AVICOM (Múzeumok Nemzetközi Tanácsának Audióvíziós Szervezete) a Magyar Nemzeti Múzeumban péntektől vasárnapig.

A filmnapokon az utóbbi évek legjobb munkáit - díjnyertes alkotások, dokumentum-filmek - mutatják be. A magyar produkciók mellett az idén francia és belga filmeket is láthat a közönség.

A háromnapos program során az érdeklődők megtekinthetik például "A Szent György tér kincsei", "Volt egyszer egy Mezopotámia", "A Merovingek", "Ég és föld között - A nizzai Alpok szakadékainak rejtélyes építményei", "A Vaskorszak keltái", "A pápai múmiák és gannai Esterházy kripta", "Archéomag - Régészetről gyerekeknek" és az "Egyiptomi árnyak: Sas és a Szfinksz" című alkotásokat. A filmek múzeumi belépővel tekinthetők meg a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében.

Az ICOM-AVICOM évek óta foglalkozik tudományos dokumentációs filmek készítésével, fontosnak tartva, hogy a muzeális értéket hordozó emlékek a magyar- és világörökség részeként nyilvánosságot kapjanak.