Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Európai e-kiadói hálózat

2002.10.04. 13:01
Digitális tudományoskönyv-kiadási program indult az Európai Bizottság Információs Társadalom főcsoportjának 1,4 millió eurós támogatásával - adta hírül az ITTK Infinit hírlevele. A FIGARO névre keresztelt projekt célja, hogy egy olyan európai internetes intézményt hozzon létre, amely képes ellátni az e-könyvkiadás feladatát a kontinens értelmiségi közösségei számára.

A projekt célja továbbá, hogy egy új üzleti modellt is teremtsen a tudományos könyvnyomtatás számára és előmozdítsa saját infrastruktúrája segítségével a nyilvánosság számára a hozzáférést, valamint a terjesztést is. A kezdeményezést később szeretnék továbbfejleszteni, hogy minél jobban elterjedjen a digitális e-könyvkiadás területén. A projektben résztvevői technikai infrastrukturális támogatást és egy hálózati szervezeti stratégiát kapnak majd.

A technikai kivitelezés javítása érdekében a FIGARO együtt alkalmazza az XML standard dokumentációkezelő modellt egy www alapú keresővel, amelyek segítségével a rendszer megfelel a tartalomkezelői és nyomtatási követelményeknek egyaránt. A projektben különböző egyetemek is részt vesznek Hollandiából, Németországból, Svédországból, Olaszországból és Belgiumból, valamint könyvkiadók és a Scholarly Publishing and Academic Resources Coalition (SPARC) nevű szervezet.