Judit
2 °C
7 °C

Mérő László előadása Párizsban is

2002.10.08. 12:06
A párizsi közönségnek tart előadást izgalmas elméletéről Mérő László a Párizsi Magyar Intézetben október 9-én. A magyar matematikaprofesszor tíz éven át folytatott kutatásokat a mesterséges intelligenciáról, majd az ELTE Kísérleti Pszichológiai Intézetében tanított matematikai statisztikát, kognitív pszichológiát és játékelméletet.

Mindenki másképp egyforma - A játékelmélet és a racionalitás pszichológiája című könyve nemzetközi elismerésben részesült, hat nyelvre lefordították; Németországban elnyerte a Legjobb Tudományos Könyv díját.

Legújabb, 2001-ben megjelent könyvében (Új észjárások. A racionális gondolkodás ereje és korlátai) fizikai kísérleteire támaszkodva bebizonyítja, hogy az egymást kiegészitő és feltételező racionális és intuitív gondolkodás együtt szükséges az emberi gondokodáshoz. Mérő László eredményei bemutatják, hogy az ember hipnotikus állapotban is képes gondolkodni: ha nem is racionálisan, de intelligensen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?