Kerész Imre szerda este Budapestre érkezik

MTI
2002.10.16. 14:33
Kertész Imre, az első Nobel-díjas magyar író szerda este érkezik Budapestre, a Malév berlini járata a tervek szerint 22.05 órakor landol Ferihegyen. A szerzőt a VIP-vendégeket megilleto módon fogadják Ferihegy 2. B-terminálján.

A Nobel-díjas író csütörtökön találkozik Demszky Gáborral, Budapest főpolgármesterével, és három fővárosi díszpolgárral, Kosáry Domokos akadémikussal, Jancsó Miklós rendezővel és Illés György operatőrrel. Kertész Imre pénteken találkozik a sajtó képviselőoivel. A Nobel-díjas író kedden nyílt levélben fejezte ki örömét és meghatottságát a kitüntetését méltató magyarországi hírek, beszámolók, gratulációk kapcsán, és reményét fejezte ki, hogy hétvégi itthoni tartózkodása során személyes találkozásokra is lehetősége nyílik.

"Ezúton köszönöm az állami vezetők, a kollégák, a barátok és főként a közönség, az olvasók hozzám eljuttatott gratulációit és jókívánságait. A műveim és az irántam megnyilvánuló érdeklődés és szeretet igen fontos támogatást és megerősítést jelent számomra nemcsak ezekben a mostani, örömteli napokban, hanem írói munkám folytatásában is" - fogalmazott Kertész Imre a levelében.