Árpád
-2 °C
3 °C

Kerész Imre szerda este Budapestre érkezik

MTI
2002.10.16. 14:33
Kertész Imre, az első Nobel-díjas magyar író szerda este érkezik Budapestre, a Malév berlini járata a tervek szerint 22.05 órakor landol Ferihegyen. A szerzőt a VIP-vendégeket megilleto módon fogadják Ferihegy 2. B-terminálján.

A Nobel-díjas író csütörtökön találkozik Demszky Gáborral, Budapest főpolgármesterével, és három fővárosi díszpolgárral, Kosáry Domokos akadémikussal, Jancsó Miklós rendezővel és Illés György operatőrrel. Kertész Imre pénteken találkozik a sajtó képviselőoivel. A Nobel-díjas író kedden nyílt levélben fejezte ki örömét és meghatottságát a kitüntetését méltató magyarországi hírek, beszámolók, gratulációk kapcsán, és reményét fejezte ki, hogy hétvégi itthoni tartózkodása során személyes találkozásokra is lehetősége nyílik.

"Ezúton köszönöm az állami vezetők, a kollégák, a barátok és főként a közönség, az olvasók hozzám eljuttatott gratulációit és jókívánságait. A műveim és az irántam megnyilvánuló érdeklődés és szeretet igen fontos támogatást és megerősítést jelent számomra nemcsak ezekben a mostani, örömteli napokban, hanem írói munkám folytatásában is" - fogalmazott Kertész Imre a levelében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?