Judit
3 °C
7 °C

Sorstalanság jut ingyen a könyvtáraknak

MTI
2002.10.18. 18:16
Kertész Imre Nobel-díjas író Sorstalanság című könyvét ingyen juttatja el az ország 3800 könyvtárának a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma. A közlemény szerint a minisztérium vezetése azután döntött így, hogy megállapodott a Könyvtárellátó Kht-val, s a társaság vállalta, hogy a könyveket egy hónapon belül kiszállítja a legkisebb bibliotékába is.

A Nobel-díjas szerző regényei eddig is elérhetőek voltak a világ minden magyar nyelven értő olvasója számára a Digitális Irodalmi Akadémia (http://www.irodalmiakademia.hu) honlapján - jegyzi meg az MTI.

A közlemény kitér arra, hogy a kulturális tárca letölthető formában, úgynevezett e-book-ként is hozzáférhetővé tette a Neumann János Digitális Könyvtár honlapján (http://www.neumann-haz.hu) Kertész Imre Sorstalanság, Gályanapló, Kaddis a meg nem született gyermekért, Jegyzőkönyv, A kudarc, Az angol lobogó és A gondolatnyi csend, amíg a kivégzőosztag újratölt című regényét.

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma honlapjáról (http://www.nkom.hu) mindkét link elérhető - írja a sajtóiroda.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?