Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Himalája TV - reality show a világ tetején

BBC
2002.10.21. 10:53
Nem ismernek határokat a valóság show producerek: egy amerikai kábeltársaság olyan versenyzőket keres, akik különböző extrém túrák után egyenesen a Mount Everestnek vágnának neki - természetesen csinos pénzösszegért cserébe. Az Outdoor Life Network nevű televíziós társaság készülő sorozatában olyan szélsőséges vidékeken kell keresztülvágniuk a résztvevőknek, mint az afrikai Kalahári sivatag, a borneói rengeteg vagy az izlandi jéghegyek. A végső cél a világ teteje.

A televíziós társaság 50 versenyzőt választ ki, ám végül csak 12-en vághatnak neki a világ legmagasabb pontjának. "A kaland hírnökei" című műsor nyertesének jutalma 250 ezer dollár (62 millió forint). Eddig több mint ezer hegymászónak sikerült elérnie a Mount Everestet, de többen életüket vesztették a kísérlet során.