Erzsébet
1 °C
4 °C

Nemzetiségi filmszemle Budapesten

MTI
2002.11.13. 13:16
Második alkalommal rendezi meg Magyar Televízió Regionális, Kisebbségi és Határon túli Főszerkesztősége a magyarországi nemzetiségi filmszemlét. A vetítéseket pénteken és szombaton tartják a budapesti Szlovák Intézetben.

A szervezők tájékoztatása szerint a szemle több blokkal bővül. Külön szekció ad teret az ifjú alkotóknak, illetve több anyaországi film, szakmai megbeszélés is helyet kap a programban.

Az első nemzetiségi filmszemlét tavaly decemberben a nemzetiségi naphoz kötődően rendezte meg az MTV határon túli főszerkesztősége, valamint a magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány.

A szemle célja a Magyarországon születő és nemzetiségi témákat feldolgozó filmes alkotások megismertetése és népszerűsítése a többségi nemzettel és az országban élő nemzetiségek anyaországi filmes alkotóival - tartalmazza a szervezők által közreadott ismertető. A filmszemle katalógusát az interneten is elérhetővé teszik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?