Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kortárs fotográfia Közép-Európából és Amerikából

2002.11.14. 14:55
Az "Innen nézve: Kortárs fotográfia Közép-Európából és az amerikai Közép-Nyugatról" című fotókiállítás 22 Közép-Európában és az amerikai Közép-Nyugaton élő kortárs művész 84 művét mutatja be. A kiállítás a kultúra mindennapi életre gyakorolt hatását vizsgálja a világ ezen két különböző, de mégis egybefonódó régiójában.

A kiállítás egy adott hely kulturális identitást formáló alapvető és egyedülálló hatását vizsgálja. A résztvevő művészeket az a környezet orientálja, melyben élnek: falvak, városok és fővárosok Európa és Amerika középső régióiban.

A kiállítás négy csoportra tagolódik: természeti képek, épített környezetek, társadalomkritika, és kulturális értékek. Ezek a témák mind az amerikai közép-nyugati, mind a közép-európai művészek munkájában jelen vannak, és amint szembekerülnek, hasonló és ellentétes jegyeik markánsabban kirajzolódnak.

Helyszín: Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum
Budavári Palota, 'A' Épület
Időpont: 2002. november 14 - 2003.február 16.
Megnyitó: 2002. november 14. 18 óra