Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megjelent a Médiakönyv 2002

MTI
2002.11.19. 16:21
Nyolcvannégy szerző 76 tanulmányát tartalmazza a Magyarország médiakönyve 2002. című, csaknem 900 oldalas kiadvány; a Magyar Újságírók Országos Szövetsége székházában kedden bemutatott könyvet a szerkesztők elsősorban a médiaszakos egyetemi hallgatóknak ajánlják. A Médiakönyv-sorozat immár negyedik - az 1998., az 1999., illetve a 2000-2001. évi előző három kötet után a 2002. év médiavilágát bemutató - új darabját Enyedi Nagy Mihály, Polyák Gábor és Sarkady Ildikó szerkesztette.

A sorozat idei kötete ismét tág teret szentel a médiával kapcsolatos jogi szabályozás és aktuális jogi gyakorlat bemutatásának. Külön fejezet foglalkozik egyebek között a határon túli magyarság médiumaival, a médiapolitikákkal és a médiagazdasággal. A könyv végén a 2001-2002. év médiakronológiája olvasható, a mellékletek között pedig a Szonda Ipsos, a GFK Hungaria, valamint az AGB Hungary közvéleménykutató cégek "médiaadatai" szerepelnek, kitérve például a különféle laptípusok olvasottságára és a tévézési szokások alakulására.