Jenő
-3 °C
6 °C

Kereskedelmi rádiók és tévék érdekszövetsége alakult

2002.11.21. 10:23
Megalakult az elektronikus műsorszolgáltatók országos érdekvédelmi és érdekképviseleti szakmai szervezete. A Magyar Elektronikus Média Tanács nevű szerveződés alapító tagjai közt jegyzi az RTL Klub-ot, a TV2-t, az HBO-t, a Sláger, a Danubius és a Juventus Rádiókat.

Az egyesület véleményt nyilvánít mindazon kérdésekben, amelyek kihatással bírnak az elektronikus sajtó helyzetére, különös tekintettel az Európai Unióhoz való csatlakozásra; egyeztet a műsorszolgáltatók és műsorkészítők tevékenységét irányító állami és hatósági szervezetekkel, véleményt nyilvánít az elektronikus sajtóra vonatkozó jogi szabályozásokról.

Az Egyesület politikai tevékenységet nem folytat, politikai pártot és szervezetet nem támogat, és azoktól támogatást nem fogad el. Célja, hogy elősegítse az objektív, hiteles, pártatlan műsorszolgáltatást és műsorkészítést, hogy hozzájáruljon a vélemény-nyilvánításhoz és az információ szabadságához fűződő alkotmányos jog garanciáinak kialakításához.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?