Magyar Filmnapok Los Angelesben

Magyar Hírlap
2002.11.25. 10:17
Magyar filmnapokat rendeztek egy Berely Hills-i moziban az elmúlt hét végén. Az eseményen tizenkét magyar alkotást, köztük a Hídembert, az Ébrenjárókat, és az Oscar-díjra nevezett Hukklét is láthatták az érdeklődök Az Új Budapesti Filmstúdió szervezésében létrejött előadás-sorozat jelentőségét növeli, hogy a filmek alkotói közül sokan, így például Gárdos Péter, Herendi Gábor, és Can Togay is Los Angelesben tartózkodnak, és egy étteremben rendszeresen találkoznak az újságírókkal és a filmrajongókkal.

A Hukkle című filmről beszámolt a tekintélyes Variety és krikát közölt a Los angeles Times, melyben a tekintélyes kritikus, Kevin Thomas " a maga nemében páratlan gyilkossági misztériumnak" nevezte Pálffy Gygörgy filmjét.

Los Angeles emellett több magyar kulturális eseménynek is otthont ad, hiszen az operaházban Rost Andrea énekel a Hoffman meséiben, míg Los Angeles tengerparti elővárosában, Santa Monica-n változatlanul sikerrel vetítik a Magyarországon még be sem mutatott Bánk bán operafilmet.