Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kortárs képzőművészeti galériák vására a MEO-ban

MTI
2002.11.27. 14:28
Kortárs magyar képzőművészeti galériák közösen mutatkoznak be a csütörtöktől vasárnapig tartó MEO Art Fair 2002 művészeti vásáron, az újpesti MEO - Kortárs Művészeti Gyűjteményben.

A mintegy háromezer négyzetméternyi területen összesen húsz - 18 budapesti és 2 szentendrei - galéria lép képekkel, szobrokkal, könyvekkel és videókkal a közönség elé.

Kováts Lajos, a MEO alapítója szerdai sajtótájékoztatóján Magyarország legjelentősebb kortárs művészeti kiállításának és vásárának nevezte az eseményt, amelyen - mint mondta - először mutatkozhatnak be együtt az ország jelentős galériái.

A gyűjtemény által kiadott sajtóanyag szerint a kiállítás igazi különlegessége, hogy pontos képet ad a hazai képzőművészet és műkereskedelem jelenlegi helyzetéről.

Kováts Lajos kitért arra, hogy a 400-500 tárgyat felvonultató MEO Art Fair 2002 keretein belül a Képzőművészeti Egyetem több hallgatójának munkáit is kiállítják. Megjegyezte, hogy az alig több mint egy éve működő MEO - melynek a hazai kortárs képzőművészet bemutatása a fő célja - hagyományt kíván teremteni: a vásárt a tervek szerint ezentúl minden évben megrendezik.

A kiállítás vonzásköre idővel a közép-kelet-európai térségre, vagy akár még szélesebb régióra is kiterjedhet - tette hozzá. Kováts Dávid, a kiállítás főszervezője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a képzőművészeti alkotások a helyszínen megvásárolhatók.