Árpád
-2 °C
4 °C

Régiségkiállítás a Műcsarnokban

MTI
2002.11.27. 15:20
Az Antik enteriőr régiségkiállítás és -vásár csütörtökön nyitja meg kapuit immár hagyományos budapesti helyszínén, a Műcsarnokban.

A sorban a kilencedik mustrán félszáz kiállító mutatja be gyűjteménye legjavát, köztük Magyarország vezető galériái, neves régiségkereskedői is ott lesznek - ismertették a szervezők szerdán.

A bemutató legértékesebb darabjai között említették például Iványi Grünwald Béla: Magyar tánc címu falikárpitját, amelyet a művész eredetileg a Parlamenbe készített. Az alkotást a kiállító galéria 22 millió forintra tartja.

Bortnyik Sándor: Birkózók című képe 25 millió forintért vásárolható meg, egy XIX. század elejéről származó Anton Koth Gasser-pohár a Stefans Dom látképével 1 millió 250 ezer forintba kerül.

A kiállítás és vásár egyetlen külföldi vendége a pozsonyi Soga Galéria, amely már harmadszor vendége az Antik enteriőr kiállításnak - hangzott el. Az Antik enteriőr 2002 vasárnapig látogatható a Műcsarnokban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?