Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Töki vályogkemence a Vörösmarty téren

MTI
2002.11.28. 09:49
Az idén november 29. és december 24. között rendezik meg a Budapesti Karácsonyi Vásárt a budapesti Vörösmarty téren. A szigorú minőségi ellenőrzés során kiválasztott 104 kézműves műhely elárusító helye mellett hagyományos népi ételeket, karácsonyi italokat kínáló falatozók várják a vendégeket. A téren felépített töki vályogkemencében kenyérlángost és kürtőskalácsot sütnek majd. Az Oroszlános kút mögött felállított színpadon a rendezvény ideje alatt minden nap karácsonyi műsorok, kulturális és zenei programok várják az érdeklődőket, a gyerekek számára a szervezők kézműves foglalkozásokat, gyerekjátszót biztosítanak.

A Gerbeaud-Ház homlokzatának 24 ablaka alkotja az idén is az Adventi Kalendáriumot, amelyekben 24 kortárs művész alkotásainak másolatát helyezik el és minden nap 17 órakor egy-egy újabb ablak nyílik meg, fény és hangjáték kíséretében.