Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Piazzollát is játszik Budapesten a klezmer királya

MTI
2002.12.03. 09:35
A világ egyik legismertebb klarinétosa, a klezmer királyaként emlegetett Giora Feidman és együttese december 10-én, kedden a Budapest Kongresszusi Központban koncertezik.

A szervezők tájékoztatása szerint Giora Feidman a hetvenes évek elején alapozta meg a kelet-európai zsidóság - zsidó soulnak is nevezett - klezmer zenéjének reneszánszát. A legszélesebb körű ismertséget Steven Spielberg "Schindler listája" című Oscar-díjas filmjének zenéje hozta meg számára, a művet Itzak Perlmannal közösen játszotta. Az 1936-ban Buenos Aires-ben született művész az Egyesült Államokban és Izraelben él, de ideje nagyobb részét Közép-Európában tölti.

Budapesti koncertjén a tangó világába kalauzolja el hallgatóit együttesének tagjaival: Ken Filiano nagybőgőn, Aquiles Baez gitáron, Raul Jaurena tangóharmonikán játszik. A XIX. században kialakult tangózene legismertebb képviselője Astor Piazzolla, akivel az együttes tagjai még közösen is muzsikálhattak. A koncerten több Piazzolla-mű is felcsendül majd.