Judit
2 °C
7 °C

Legrosszabb szex: kiosztják az irodalmi citromdíjakat

Reuters
2002.12.03. 12:46
Kiosztják kedden a brit kortárs irodalom egyik legszaftosabb citromdíját, teljes nevén a "Legrosszabb Szex a Brit Regényben" nevű kétes értékű elismerést.

"Az egész nagyon kényelmetlen volt, ám Mary ellenállása egy idő után elcsendesült; egy óriásbolygó röptéhez igazodó picike meteorrá változott." - ilyen és ehhez hasonló passzusokat válogatott össze az immár hagyományos citromdíj várományosaitól a szakértő zsűri, melynek tagjai közt Ethan Hawke, filmszínész valamint több neves brit kiadó és író is szerepel.

A "szexista és ízléstelen" erotikus részekre vadászó testület idén 11 kortárs brit író munkájából szemezget. A tizedik alkalommal kiosztott díjat eredetileg azzal a céllal hozták létre, hogy a rossz példák "díjazásával" rettentsék el a literátorokat a öncélú szex-leírásoktól.

Néhány jelölt passzus:

"Akkor már tudtam, hogy ahhoz a pillanathoz érkeztem, melyre egész életemben vágytam. Apává és férjjé lettem. Elfenekeltem őt, aztán begyújtottam a motorokat."

"Úgy csókolóztak, mint két flamingó: izmos nyelvükkel mintha a táplálék után kutattak volna a másikban."

"Felvittem a lányt a lakásomra. A testem, akár egy katedrális, egy nagy harangzúgássá változott. A toronyban lakozó púpos felágaskodott, és vadul rángatni kezdte a köteleket."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?