Legrosszabb szex: kiosztják az irodalmi citromdíjakat

Reuters
2002.12.03. 12:46
Kiosztják kedden a brit kortárs irodalom egyik legszaftosabb citromdíját, teljes nevén a "Legrosszabb Szex a Brit Regényben" nevű kétes értékű elismerést.

"Az egész nagyon kényelmetlen volt, ám Mary ellenállása egy idő után elcsendesült; egy óriásbolygó röptéhez igazodó picike meteorrá változott." - ilyen és ehhez hasonló passzusokat válogatott össze az immár hagyományos citromdíj várományosaitól a szakértő zsűri, melynek tagjai közt Ethan Hawke, filmszínész valamint több neves brit kiadó és író is szerepel.

A "szexista és ízléstelen" erotikus részekre vadászó testület idén 11 kortárs brit író munkájából szemezget. A tizedik alkalommal kiosztott díjat eredetileg azzal a céllal hozták létre, hogy a rossz példák "díjazásával" rettentsék el a literátorokat a öncélú szex-leírásoktól.

Néhány jelölt passzus:

"Akkor már tudtam, hogy ahhoz a pillanathoz érkeztem, melyre egész életemben vágytam. Apává és férjjé lettem. Elfenekeltem őt, aztán begyújtottam a motorokat."

"Úgy csókolóztak, mint két flamingó: izmos nyelvükkel mintha a táplálék után kutattak volna a másikban."

"Felvittem a lányt a lakásomra. A testem, akár egy katedrális, egy nagy harangzúgássá változott. A toronyban lakozó púpos felágaskodott, és vadul rángatni kezdte a köteleket."