Judit
2 °C
7 °C

Lőrincze-díjakat adott át az Anyanyelvápolók Szövetsége

MTI
2002.12.07. 14:40
Az Anyanyelvápolók Szövetsége Murádin László kolozsvári nyelvészt és Zimányi Árpád egri főiskolai tanárt tüntette ki az idén a Lőrincze Lajos-díjjal, az elismeréseket Bánffy György, a szövetség elnöke adta át szombaton, Budapesten. A méltatáskor elhangzott: Murádin László a kolozsvári sajtóban kifejtett áldozatos nyelvművelői tevékenységéért, valamint könyveiért, különös tekintettel A romániai magyar nyelvjárások atlasza című sorozat összeállításáért, több évtizede tartó munkásságáért kapta a díjat.

Zimányi Árpád, a egri Eszterházy Károly Főiskola tanszékvezető főiskolai tanára oktatói, valamint fő kutatási területe, a nyelvművelés és a nyelvhelyesség érdekében végzett tevékenységéért vehette át az emlékplakettet. A díjat Lőrincze Lajos, a neves nyelvtudós emlékére - a magyar nyelv művelése érdekében határon belül, illetve a határon túl kifejtett kiemelkedő tevékenység elismerésére és jutalmazására - 1993-ban alapította az Anyanyelvápolók Szövetsége.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?