Új sorozatok a Kalandor kiadótól

MTI
2002.12.10. 14:54
A Teremtő Alvin, A thriller mesterei, Romantika, Világsztárok címmel indított sorozatokat a Kalandor Kiadó, az újdonságokat kedden mutatták be Budapesten.

A Teremtő Alvin sorozatban látott napvilágot Orson Scott Card: A hetedik fiú című könyve. A regény egy olyan XVIII. századi "alternatív" Amerikában játszódik, ahol a folklór a valóság: a ráolvasás, a bűbáj, az igézések a telepesek mindennapi életének részei.

Anthony Sheenard: A démon szeme című kötete a thriller-sorozatban látott napvilágot. A történet szerint egy ókori szövegben olyan agyműtét leírására bukkantak, amellyel meghosszabbítható az emberi élet. A műtéti leírás birtoklásáért kezdődik meg az öldöklő küzdelem. A romantika kedvelőknek ajánlja a kiadó Jill Barnett: A komisz hercegnő című kötetét. Az amerikai szerző a XIII. századi, pompával és intrikával teli Angliába kalauzolja az olvasókat.

Az idén nyáron indított Kalandor világa-sorozat további két regénnyel bővült. Ezek Szélesi Sándor: Tündérösvény, valamint Fonyódi Tibor: A háború művészete című regénye.