Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar táncok a bécsi újévi koncerten

Népszabadság
2002.12.16. 12:16
Idén Nikolaus Harnoncourt vezényli a legendás bécsi újévi koncertet. Az esemény története során először csendül majd fel Brahms-mű, a Magyar táncok, méghozzá annak egy eddig még soha be nem mutatott, korai változata. Persze az újévi koncert a Strauss-dinasztia és Joseph Lanner emléke előtt tiszteleg, de az ő műveik mellett felcsendül többek közt Weber Felhívás keringőre című zongoradarabja is Berlioz hangszerelésében.

A televíziós közvetítés, amit valószínűleg több mint 40 ország 65 millió nézője fog megtekinteni, további csemegéket kínál. A balettbetéteket az idén a bécsi opera balett társulata mellett a világhírű szentpétervári Kirov társulat tagjai adják elő. A táncbetéteket Grazbaban, az Eggenberg-kastély patinás termeiben vették fel.

Idén, tíz év szünet után ismét a Deutsche Gramophon rögzíti az eseményt, és a hanganyag már hat nappal a koncert után kapható lesz a boltokban