Olivér
4 °C
8 °C

Mesék a Teleki térről - cigánymesék és zenék a 'Rádió C' CD-jén

MTI
2002.12.16. 16:56
A Rádió C, Magyarország első roma rádiója cigánymeséket tartalmazó CD-t és kazettát, illetve magyarországi romazenekarok felvételeiből összeállított válogatást jelentetett meg; a kiadványokat hétfőn mutatták be Budapesten.

Az albumra A tél, a Medve Jankó, a Rest Jankó, A sárgarigó és A rózsákat hullajtó leány című mesék kerültek fel. A Mesék a Teleki térről című CD-n egy roma mesemondó, Balogh Jánosné, Ibike mondja el a történeteket.

A zenei válogatás a szerkesztők reményei szerint átfogóan reprezentálja a magyarországi cigány társadalom zenei irányzatait. A CD-n Snétberger Ferenctől az autentikus cigány zenét játszó Kalyi Jagig, a pop világától - amelyet Bódi Varga Guszti képvisel - a 100 tagú cigányzenekarig szerepelnek az oláh és a magyar cigányzene, valamint a dzsessz roma előadói.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?