Árpád
-2 °C
4 °C

Japán 95 millióval támogatja a Széchényi Könyvtárt

MTI
2002.12.16. 17:00
Az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) nyerte el az idén a japán kormány mintegy 95 millió forint értékű kulturális támogatását. Az erről szóló megállapodást Görgey Gábor kulturális miniszter és Kazuo Matsumoto, Japán budapesti nagykövete hétfőn írta alá Budapesten.

Az összegből a gyűjtemény Zeneműtára felvevő berendezést kap, illetve egy új zenei stúdiót alakíthatnak ki. A 90 millió forint értékű audio-berendezés felvevő és lejátszó egységből, stúdió- és másolórendszerből, audio konferencia-berendezésből, valamint olvasótermi audio rendszerből áll. A berendezést az OSZK az eddigi gyakorlat szerint japán cégtől vásárolja meg, de nem kizárt a beszerzés más forrásból sem - tartalmazza a közlemény, amely kitér arra is, hogy az eszközök beszerzésére, szállítására és üzembe állítására a japán kormány nyilvános pályázatot ír ki Japánban. Az OSZK vállalja, hogy biztosítja a stúdió működését, és ehhez új munkatársat alkalmaz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?