Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szinetár Miklós lett az Operaház intendáns-főigazgatója

MTI
2002.12.27. 08:43
Szinetár Miklós
Január 1-től négy éven át Szinetár Miklós látja el a Magyar Állami Operaház intendáns-főigazgatói tisztét; Szinetár Miklóst - aki megbízott főigazgatóként irányította a dalszínházat - pályázat útján nevezte ki a kulturális miniszter. Görgey Gábor, a nemzeti kulturális örökség minisztere december 12-én hozta meg döntését, a pályázatokat elbíráló 12 tagú bizottság ajánlását elfogadva.

A dalszínház intendáns-főigazgatói posztjára Szinetár Miklós mellett Marton Éva operaénekes, Dékány Endre zeneszerző és egy magát megnevezni nem kívánó aspiráns pályázott.

Szinetár Miklós egy korábbi nyilatkozatában jelezte: az előző vezetéstől örökölt műsorstruktúrán csak apróbb igazításokat végeztek, a kiemelt nemzeti intézmény kht.-vá alakítása pedig lekerült a napirendről. A főigazgató véleménye szerint a még az előző kormány által kiharcolt 4 milliárd forintos támogatás "nem jutalom, nem ajándék, hanem egy harmincéves lemaradás pótlása".