Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Ismeretlen Jagger-Lennon dalra bukkantak

MTI
2003.01.19. 16:43
Több mint negyed század után előkerült Londonban egy eddig nem publikált zenei felvétel, amelyen a két egykori rivális, John Lennon és Mick Jagger közösen ad elő egy dalt.

A Too Many című Willie Dixon-blues egy jelöletlen lemezen van; a felvételen az azóta megölt ex-Beatle gitározik, a Rolling Stones ma is aktív, 60 éves frontembere énekel.

A BBC szerint Jagger személyesen erősítette meg az 1974-ben született felvétel valódiságát. A lemez rejtélyes úton került a tartalmát azonosító dél-londoni lemezboltoshoz: Tom Fisher elmondta, hogy négy éve 20 fontért vásárolta egy embertől, aki Ronnie Wood Stones-gitáros barátjának mondta magát. Fisher meghallgatta a lemezt, és felismerte Jagger hangját. Ekkor megkért egy hivatásos árverezőt a lemez értékének felbecslésére, a szakértő azonban előbb elküldte a felvételt Jagger ügynökének, aki a Stones énekesének megbízásából a hírek szerint igazolta a Lennonnal közös felvétel hitelességét.

A lemezt február 20-án Londonban árverésre bocsátják. Fisher szerint találgatni sem lehet, hogy az aukció mennyit hozhat, mindenesetre "valószínűleg valamivel többet annál a 20 fontnál, amennyit fizettem".