A Columbia tragédiája után újra kell vágni a Mag című filmet

BBC
2003.02.03. 11:14
A Columbia űrrepülő szombati tragédiája után a Paramount Pictures visszavonta A mag (The Core) című film előzetesét, amelyben egy űrrepülőgép vészhelyzete látható. A stúdió szővívője szerint a teljes reklámkampányt is kénytelenek felülvizsgálni.

Az amerikai mozikban eredetileg novemberben tűzték volna műsorra A magot, ám a Paramount márciusra halasztotta a premiert, hogy többi idő jusson a speciális effektek kidolgozására. A filmstúdió a bemutató március 28-i dátumán a történtek után sem kíván változtatni és még abban sem biztosak, hogy ki kell-e vágni a film űrrepülős jeleneteit.

Az utóbbi időkben több filmet is újból kellett vágniuk az amerikai filmkészítőknek. Novemberben a Phone Book című filmet hívták vissza a vágóasztalról, mivel a thriller cselekménye emlékeztetett a washingtoni orvlövész ámokfutására, míg a 2001 szeptember 11-ei terrortámadás több tucat film történetét és képi világát változtatta meg.

A Jon Amiel (Briliáns csapda) rendezésében készült sci-fi thrillerben megáll a Föld magjának a forgása, ezért a NASA szakemberei, hogy elhárítsák a súlyos katasztrófák miatt fenyegető apokalipszist, elindulnak a Föld belseje felé.