Bernát, Felícia
EUR 384,07 Ft
USD 362,97 Ft
7 °C
31 °C

Emlékművet kap Antall József Balatonfüreden

MTI
2003.02.03. 14:38
Emlékművet állítanak Antall Józsefnek Balatonfüreden. Kő Pál Kossuth- és Munkácsy-díjas szobrászművész alkotását tavasszal szeretnék felavatni a Tagore-sétányon.

A Történelemkönyv című elképzelt Antall-emlékmű a Széchenyi-szobor közelében kap majd helyet. Fő motívuma egy nyitott könyv, amelynek lapjain olvasható lesz Magyarország rendszerváltozás utáni első kormányfőjének szállóigévé vált, 1990-ben megfogalmazott mondata: "...lélekben, érzésben, tizenötmillió magyar miniszterelnöke kívánok lenni."

A néhai kormányfő emlékművét - a Reguly Antal Alapítvány, a Haza és Haladás Alapítvány, a balatonfüredi és a szomszédos Balaton-parti polgári körök, valamint a Veszprémi Konzervartív Polgári Kör közreműködésével, a füredi önkormányzat szervezésében - várhatóan áprilisban, vagy májusban állítják fel.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás